Corona update

Zoals overal neemt voortschrijdend inzicht toe in het kader van het Covid-19 virus. Wij proberen daarom vanuit ASolutions Healthcare met u mee te denken en oplossingen op korte termijn aan te bieden waar mogelijk.

Het RIVM heeft de meeste trombosediensten benaderd om het aantal prikposten te beperken. ASolutions Healthcare kan assisteren bij het tijdelijk samenvoegen van meerdere posten, het omschakelen van de patiënten naar nieuwe posten, het updaten van de aangesloten afspraaksystemen en het opstellen van patiëntenlijsten voor het sturen van brieven en/ of mails om de situatie uit te leggen.

Aangzien er veel prikposten gesloten moeten worden, zullen zorginstellingen zelf zorg moeten dragen om de INR te prikken. Wij kunnen ondersteunen bij het versneld invoeren van de NPT module om ervoor te zorgen dat er veilig gewerkt kan worden.

De afgelopen dagen hebben meerdere berichten ons bereikt dat er vaker de afweging wordt gemaakt om een VKA- patiënt versneld over te zetten naar DOAC. Onafhankelijk van het Corona virus hebben wij de afgelopen weken hard gewerkt aan een uitgebreid DOAC dossier die wij jullie graag ter beschikking willen stellen om de mogelijke toename van DOAC patiënten te kunnen blijven monitoren.

Loopt u tegen problemen aan of heeft u zelf creatieve [technische] ideeën waarmee wij u kunnen assisteren? Schroom niet contact met ons op te nemen. Wij helpen graag een handje mee in deze uitzonderlijke tijden.