Verhuizing datacenter ASolutions geslaagd!

ASolutions verhuist met het datacenter van Schiphol-Rijk naar Haarlem.

Al jaren huurde ASolutions in het Schuberg-Philles datacenter een private rack van LeaseWeb. Echter had LeaseWeb enkele maanden geleden aangegeven de ruimte bij Schuberg-Phillis te zullen sluiten. Het gevolg van deze sluiting was dat we een fysieke verhuizing van onze servers in gang moesten zetten naar Iron Mountain te Haarlem.

Ondanks dat deze verhuizing een korte verstoring van onze dienstverlening met zich zou meebrengen, brengt dit uiteindelijk ook iets positiefs met zich mee. Het datacenter Iron Mountain te Haarlem is een hypermodern datacenter waar de nieuwste technieken op het gebied van datacenters toegepast worden (HIPAA, PCI, FISMA High, FedRAMP, SOC 2 Type 2, SOC 3, ISO 27001, ISO 50001, ISO 14001, ISO 9001). Alle verbindingen worden op basis van glasverbindingen gekoppeld, waardoor de verbindingssnelheid ook voor de toekomst kan worden gegarandeerd.

De fysieke verhuizing stond gepland van vrijdag 24 januari op zaterdag 25 januari waarbij we van 23u tot 7u uit de lucht zouden zijn. Door een uiterst nauwkeurige voorbereiding van diverse maanden en heel veel kopjes koffie, is de verhuizing volledig volgens plan verlopen. Het datacenter draaide weer op tijd op volle toeren waardoor de overlast voor onze klanten tot het minimale beperkt is gebleven!